Urmăriți-ne pe: Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube
Acasa   Apasă aici ca să te întorci pe pagina principală!
Cum alegem imprimanta de coduri de bare?
Imprimantele de coduri de bare sunt disponibile într-o multitudine de tipuri, dimensiuni, tehnologii sau mărci, ceea ce face ca alegerea imprimantei să fie o sarcină dificilă pentru mulți utilizatori. Vă prezentăm mai jos 5 întrebări utile pentru o alegere reuşită a imprimantei potrivite cerințelor dumneavoastră.
1. Ce tehnologie de tipărire este potrivită?
  • Tipărirea direct termică (fără ribon): este cea mai economică soluție de tipărire, fiind recomandată pentru realizarea etichetelor care vor fi utilizate în spaţii închise, protejate de factorii externi, iar codul de bare nu trebuie să reziste mult în timp;
  • Tipărirea prin transfer termic (cu ribon): asigură o calitate superioară a printarii şi o rezistenţă mai mare a etichetei în timp și la expunerea la factorii externi (soare, umiditate, diferenţe de temperatură).
2. Care este volumul etichetelor tipărite zilnic?
În funcţie de numărul de etichete tipărite zilnic și de condițiile de lucru putem alege tipul imprimantei:
  • Desktop: pentru volum mic de etichete, între 1000 – 1500 etichete/zi (în funcție și de dimensiunea etichetelor);
  • Industrială: pentru volum mediu de etichete, între 3000 – 5000 etichete/zi;
  • Heavy-Duty: pentru volum foarte mare de etichete, în aplicații industriale solicitante cu funcționare în regim non-stop.
3. Care este dimensiunea etichetelor?
Spaţiul disponibil pe produs, cutie sau palet, cantitatea informaţiei de pe etichetă şi impactul vizual al acesteia sunt câteva criterii după care ne ghidăm în alegerea dimensiunilor etichetei.
Majoritatea imprimantelor utilizează etichete cu lățime de până la 100 mm, dar există soluţii şi pentru etichete mai mari (150 mm, chiar şi 200 mm).
4. Care este rezoluția dorită?
Rezoluţia imprimantei se măsoară în puncte per inch (DPI), iar cu cât există mai multe puncte per inch, cu atât este mai clară imaginea tipărită. Rezoluția standard de tipărire a etichetelor cu cod de bare este de 200 DPI, însă sunt disponibile și imprimate cu rezoluție de 300, 400 sau 600 DPI.
5. Ce tip de conectivitate este necesară?
Conectivitatea imprimantei este un lucru decisiv în alegerea modelului dorit. Dacă imprimanta se va comanda prin cablu, puteți alege o imprimantă cu conectivitate USB, RS-232 - serial, Parallel sau Ethernet, iar în cazul în care se doreşte o conexiune fără fir puteţi alege între Bluetooth şi Wireless Lan 802.11.
Recomandări
Vă recomandăm 3 modele de imprimante de coduri de bare Intermec care fac parte din promoția noastră de preț.
Intermec PF8d
de la 240 EUR
Imprimanta direct termică Intermec PF8d este cea mai economică soluție de tipărire pentru cantități mici de etichete.
Intermec PF8t
de la 291 EUR
Intermec PF8t este imprimanta de birou cu transfer termic, care reprezintă cea mai economică soluție de tipărire pentru orice material de etichetă - hârtie, polietilenă, poliester, etc., pentru aplicații cu volum mic de etichete.
Intermec PD42
de la 806 EUR
Intermec PD42 este o imprimantă industrială performantă care răspunde cu succes cerințelor specifice unei game largi de aplicații de etichetare. Este ideală pentru cantități medii de etichete de tipărit.
Pentru mai multe informații, nu ezitați să ne contactați.
Contactați-ne: LOGICODE S.A., Str. Mihai Românu 5B, 400495, Cluj-Napoca
Tel: 0731 307610 | informatii@logicode.ro | cs@logicode.ro
Acest mesaj vă este transmis de LOGICODE şi v-a fost trimis deoarece adresa dumneavoastră de e-mail se regăseşte în baza de date a LOGICODE, pe un website public sau într-unul din ghidurile de afaceri existente în România. Ne cerem scuze dacă mesajul a ajuns din greșeală la dumneavoastră, iar dacă doriți să nu mai primiți comunicări din partea LOGICODE vă rugăm să trimiteți un email cu subiectul UNSUBSCRIBE pe adresa de email noutati@logicode.ro.